Kursstart

Frisörutbildningen

  • Hösten 2021 Start 1 november
  • Våren 2022 Start 23 mars

Fortbildningen och lärarutbildningar

Kontakta Ann Pettersson för korrekta kurstider

Ansök till frisörutbildningen nu!

LÄRARE OCH UTBILDARE

Vill du som kreativ person bli utbildad av den som utbildar både frisörelever, frisörer, frisörlärare och examinatorer och är medlem i världens största frisyrmoderåd ICD (Intercoiffure) och utvecklat utbildningsmaterial till Frisörföretagarnas instuderingsmaterial som är till grunden för att du ska klara ditt delprov bla,
Då har du kommit rätt. Vi leder dig fram emot gesällbrev och Frisörlicens

Ann Pettersson är grundare och huvudlärare på Ann Pettersson Hairdesign School. Läs mer om Ann Pettersson längre ner på sidan.

Kostnader

Frisörutbildningen

Utbildningen kostar 135.000 kr, för ca 8-9 månader inklusive alla dockor, saxar, kammar, böcker osv,  som du behöver under utbildningen. Däremot så måste du betala utbildningen med egna medel. EJ CSN. Ingen privat frisörskola har CSN idag.

Boende:
Skolan garanterar boende! 3000 kr/månad

Finansiering:
Vi har samarbete med Medical Finans som ger trygg finansiering av din utbildning. Utbiildningen är inte CSN-berättigad.

UTBILDNINGEN

Utbildningen på skolan är ca 1500 timmar ca 8-9 månader (Ej CSN Berättigad) Den leder dig som elev fram till delprov på skolan (halva gesällprovet) och efter ca 1 år på salong som avlönad Trainee så är det dax för gesällprov av Sveriges Frisörföretagare. Under utbildningen får du Internationell diplomering av Pivot Point och diplomerade intyg av Hårologi of Sweden.

Skolan har utöver det ett nära samarbete med Grönberg&Partners mfl. Samt stolt medlem av ICD (Organisationen Intercoiffure Mondiale) Efterfrågan är stor på våra elever bland salonger i hela Sverige. Vi har stor kontakt med salonger runt om i Sverige som behöver personal.

Sök till skolan och öka dina chanser till jobb.

Se till att förena din tid på skolan med vacker natur kombinerat med Glitter & Glamour
Passa på nu! Förverkliga din dröm

Läs mer om Frisörutbildningen

Mer om Ann Pettersson

Med den höga kompetens och långa erfarenhet av branschen både som frisör på salong och tekniker är det en garanti för en utbildning av toppkvalitet.

Ann ser fram emot att få dela med sig av sina kunskaper och utbilda nya unga kollegor till framtidens Frisörelit! Målet är att det ska vara nöjda kunder som lämnar salongen.

Genom gedigen känsla för yrket, pedagogisk skicklighet och känsla för trender har gjort Ann känd och eftertraktad över många delar av världen. Ann har jobbat både i Sverige och utomlands under ca 30 år med att utveckla hårvård, mode och tekniker.

Ann förenar stor yrkeskunskap med mod och nytänkande. En kombination som givit henne en personlig stil och utgör förebild för många andra.

”Teknik och känsla måste gå hand i hand, sedan är det passionen för hår och för att ständigt vilja framåt som är de starkaste drivkrafterna” säger Ann.

Under sina år som konsulent och tekniker för Pivot Point International/Scandinavia, Hårologi of Sweden samt Sveriges Frisörföretagare har hon ständigt utvecklat sitt kunnande och varit en föregångare, bland annat för att ta fram nya utbildningsmetoder och trender.

Hittills har hon haft fler än 280 st elever på sin skola, ca 15 000 utbildade frisörer på kurs och vidare utbildat många frisörlärare i hela Norden. Givetvis har hon i grunden både Gesällbrev och Mästarbrev. Utöver det även universitetsstudier i pedagogik och internationella lärarcertifikat.

Här är ett urval av Ann Petterssons övriga meriter:

  • Medlem av Intercoiffure Mondial, Världens största Frisyrmoderåd
  • Medlem av Svenska Frisyrmoderådet under mer än 15 år.
  • Examinator sedan 1996 och under tio år ansvarig för utbildningen av Sveriges examinatorer (som har som uppgift att bedöma gesäll- och mästarbrev).
  • Internationellt diplomerad Make Up-artist, från basic till advance.
  • Ansvarig för åtskilliga stora frisyrvisningar och shower i hela Europa.
  • Vid vissa tillfällen anlitad av TV och veckotidningar.
  • Nordisk mästarinna i tävlingsfrisyrer på Herr.