Lärare och Utbildningsansvarig

Ann Pettersson är grundare och huvudlärare på Ann Pettersson Hairdesign School.

Med den höga kompetens och långa erfarenhet av branschen både som frisör på salong och tekniker är det en garanti för en utbildning av toppkvalitet.

Ann ser fram emot att få dela med sig av sina kunskaper och utbilda nya unga kollegor till framtidens Frisörelit! Målet är att det ska vara nöjda kunder som lämnar salongen.

Genom gedigen känsla för yrket, pedagogisk skicklighet och känsla för trender har gjort Ann känd och eftertraktad över många delar av världen. Ann har jobbat både i Sverige och utomlands under ca 30 år med att utveckla hårvård, mode och tekniker.

Ann förenar stor yrkeskunskap med mod och nytänkande. En kombination som givit henne en personlig stil och utgör förebild för många andra.

”Teknik och känsla måste gå hand i hand, sedan är det passionen för hår och för att ständigt vilja framåt som är de starkaste drivkrafterna” säger Ann.

Under sina år som konsulent och tekniker för Pivot Point International/Scandinavia, Hårologi of Sweden samt Sveriges Frisörföretagare har hon ständigt utvecklat sitt kunnande och varit en föregångare, bland annat för att ta fram nya utbildningsmetoder och trender.

Hittills har hon haft fler än 280 st elever på sin skola, ca 15 000 utbildade frisörer på kurs och vidare utbildat många frisörlärare i hela Norden. Givetvis har hon i grunden både Gesällbrev och Mästarbrev. Utöver det även universitetsstudier i pedagogik och internationella lärarcertifikat.

Här är ett urval av Ann Petterssons övriga meriter:

  • Medlem av Intercoiffure Mondial, Världens största Frisyrmoderåd
  • Medlem av Svenska Frisyrmoderådet under mer än 15 år.
  • Examinator sedan 1996 och under tio år ansvarig för utbildningen av Sveriges examinatorer (som har som uppgift att bedöma gesäll- och mästarbrev).
  • Internationellt diplomerad Make Up-artist, från basic till advance.
  • Ansvarig för åtskilliga stora frisyrvisningar och shower i hela Europa.
  • Vid vissa tillfällen anlitad av TV och veckotidningar.
  • Nordisk mästarinna i tävlingsfrisyrer på Herr.

Skolan har vunnit BEST SCHOOL AWORD 2012 och 2016

Skolan är godkänd frisörutbildning av Frisörföretagarna och Handels.

Ann Pettersson var nominerad till Årets företagande kvinna i Örnsköldsvik 2012